Förstärkning av mobiltäckning

Radiosystem har lång erfarenhet av att hjälpa privatpersoner, företag, kommuner och landsting mot bättre mobiltäckning. Vi projekterar, installerar och driftsätter utrustning som gör att ni får en bättre mobiltäckning i tex bergrum, garage, lagerbyggnader, kontor och samlingslokaler och skolor eller sjukhus.

Innomhustäckning

Anledningar till dålig mobiltäckning

Dålig mobiltäckning inomhus kan vara en stor utmaning för många företag. Det finns flera faktorer som bidrar till problemet.

En av de vanligaste orsakerna idag till dålig täckning är att moderna byggnader ofta är utformade för energieffektivitet. Detta innebär att de har plåtbeklädda yttertak, fasader samt fönster med energiglas, vilka alla kan avsevärt försvåra för mobilsignalerna att tränga igenom.

Ytterligare en faktor är frekvensen på de signaler som används av dagens mobilnät. Moderna mobilnät använder högre frekvenser jämfört med det äldre GSM-systemet. Dessa högre frekvenser har svårare att tränga igenom solida material som betong och metall, vilket resulterar i försämrad täckningen inomhus.

Förutom byggnadsmaterial och signalernas frekvens påverkas täckningen också av den specifika utrustningen som används. Olika typer av smartphones, surfplattor och modem har varierande känslighet för signalupptag.

Installation och anpassning av mobilförstärkare

För att anpassa installationen till olika lokaler erbjuder vi mobilförstärkare som är lämpliga för allt från mindre kontorslokaler till stora byggnader med flera våningar och garage. En installation inkluderar typiskt en eller flera yttre antenner som riktas mot en relevant basstation, förstärkare/repeaters, samt inomhusantenner. Typen av inomhusantenner – rundstrålande eller panelantenner väljs baserat på lokaltyp. Vi strävar efter kortast möjliga kabellängder mellan komponenterna för att optimera signalstyrkan.

På Radiosystem tar vi hand om hela processen från konsultation till installation, vilket säkerställer att du får en skräddarsydd lösning som uppfyller ditt företags unika behov när det gäller mobilkommunikation.

I Sverige behövs det ett tillstånd från berörd nätoperatör (Telia, Tre, Telenor eller Tele2) för att driftsätta en repeater. Ansvaret för detta ligger på den som ska nyttja utrustningen, men Radiosystem är självklart behjälpliga i ansökan och detta är oftast en ren formalitet.

Kontakta oss

Kontakta oss idag för en bättre mobiltäckning!

    Genom att klicka på "Skicka förfrågan" godkänner du att Radiosystem Bertil Åhs sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.